Empasa parut panduk daun pisang....

Nyadi kemari (ari minggu) diau aja ba...lelak diri gak ari enam ba pesta belon ba putrajaya nya...semadi ka diau diak aku nguji ngaga empasa parut dah nya ka rebus ba daun pisang...lama enda makai utai bakanya...suba selalu mai sida indai ngaga ia...nadai nya beleman ngaga ia..mina ngena empasa enggau daun pisang...buah empasa beli aku ba pasar borong selangor maia ka pulai ari Putrajaya kemari...


Tuk gaia buah empasa udah di kupak kulit...
dah nya parut ba bisen...ngenat mata parut ka mit..

buah empasa udah diparut..
dah nya campur gula secukup rasa meh...
tuk daun pisang..beli daun pisang tuk..sebungkus RM0.50..
udah tuchi..daing ba api mimet ngambi daun pisang lembut sereta enda mudah carik...
dah nya engkah empasa k udah campur gula ba daun pisang..giling manah2
tuk ko gaia ia udah diengkah dalam daun pisang..
dah nya rebus....15 ka 20 minit chukup meh...janji ia udah mansau..
heheee....nya ia udah mansau...nyammmm...


5 Comments:

Nimi said...

easy to do, delicious to eat. tapi very troublesome maok parut ya. rajin nar kitak bos.

SemadiNadai said...

Yep...only yesterday i know how tired my mom to make this before...lenguh juga tangan

Reggy said...

sungkui nya kaban

SemadiNadai said...

sungkui ko urang nganu nya?...ntah aku enda meh ingat...nganti nanya sida indai maia pemisi ila...chara ngaga agik ku ingat...

Nimi said...

yep, i used to help my mom grate it before, sampai berdarah terparut jari sendirik.. ouch...

Post a Comment